میلیا چیست و چطور آن را از بین ببریم؟

احتمالا نام میلیا را تاکنون شنیده باشید. میلیا یکی از بیماری‌های نسبتا رایج پوستی است که دربین عموم چندان شناخته شده نیست. درواقع ممکن است شما یا یکی از نزدیکان‌تان به این بیماری مبتلا باشید اما آن را نشناسید. میلیا معمولا سطح پوست را ناصاف می‌کند و بیش از هرچیز هنگام آرایش دردسرساز است. زیرسازی آرایش صورت در پوست‌هایی که دچار میلیا هستند سخت و زمان‌برتر است. تشخیص میلیا کار چندان سختی نیست چرا که علائم و نشانه‌های روشنی دارد. برای این بیماری پوستی درمان‌ها مختلفی در سطوح ابتدایی و پیشرفته وجود دارد. اما در تمامی این روش‌ها، ابتدا باید تشخیص داد که علت میلیا در فرد چیست؟ در این مطلب قصد دارم درباره میلیا بیشتر با شما صحبت کنم و ضمن اشاره به علائم و نشانه‌های آن، عوامل و روش‌های درمانش را برای برای‌تان بازگو نمایم. پس اگر می‌خواهید بدانید که میلیا چیست تا پایان مسیر همراه من باشید.

میلیا چیست

میلیا چیست و تشخیص میلیا چگونه است ؟

میلیا برآمدگی‌های جوش مانند ریز، سفت و سفید یا زرد روشنی هستند که معمولا در ناحیه گونه‌ها و نزدیک به چشم‌ها دیده می‌شوند. میلیا یا کیست میلیوم بیشتر اطراف چشم، بالای گونه‌ها، بین ابروها و گاهی نزدیک به لب یا روی بینی دیده می‌شود. به همین دلیل به آن میلیا چشم می‌گویند. کیست‌های میلوم معمولا در تعداد بالا و نزدیک به هم در این نواحی بیرون می‌زنند که در مجموع به آن‌ها ملیا گفته می‌شود. میلیوم‌ها بزرگ و کوچک هستند و برآمدگی آن‌ها یک اندازه نیست. اما درکل کیست‌های میلوم چندان بزرگ نمی‌شود و ریز و سطحی باقی می‌ماند. ملیا ممکن است در هر سنی بروز کند. این بیماری حتی در کودکان و نوزادان نیز مشاهده می‌شود. علت میلیا تجمع کراتین زیر پوست است. کراتین از اصلی‌ترین پروتئین‌های موجود در پوست، مو و ناخن است. میلیا بیماری سخت درمانی نیست و به‌ندرت نیاز به درمان جدی پیدا می‌کند. در کودکان و نوزادان معمولا به‌خودی خود و به‌مروز زمان از بین می‌رود. اما در بزرگسالان و نوجوانان ممکن است به درمان نیاز داشته باشد.

نکته: اگر میزان میلیوم‌ها در صورت یا نواحی دیگر بدن‌تان زیاد شد حتما به متخصص مراجعه کنید. ممکن است علت میلیا به این شکل و شدت یک عامل درونی داشته باشد.

همانطور که گفته شد میلیا شبیه جوش است اما با جوش متفاوت است. در یک مطلب دیگه راجع به جوش ها و انواع ضدجوش توضیح دادم که توصیه می کنم بخونید: مبارزه با جوش ها و معرفی انواع کرم ضد جوش

تشخیص میلیا

علت میلیا چشم چیست؟

همان‌طور که گفته شد علت میلیا تجمع سلول‌های کراتین زیر پوست است. درواقع سلول‌های مرده کراتین پس از ریزش در منافذ پوستی گرفتار می‌شوند. تجمع کراتین‌های مرده و از دست رفته در کنار هم در منافذ پوست ایجاد میلیا می‌کند. اما عوامل این اتفاق متفاوت است. اگر بخواهیم بگوییم که علت میلیا چشم چیست، می‌توان به مواردی مانند

  • عمل‌های جراحی زیبایی تهاجمی یا غیر تهاجمی
  • استفاده از بعضی مواد آرایشی و بهداشتی حاوی استروئیدها
  • استرس و فشار عصبی شدید
  • آفتاب سوختگی

اشاره کرد. اما به‌طور کلی علت میلیا و عوامل ایجاد آن کاملا مشخص نیست. چرا که آنچه به عنوان علت میلیا مطرح می‌شود در همه افراد تشکیل میلیوم نمی‌دهد.

نکته: اگر از افراد مستعد میلیا هستید، هنگام انتخاب محصولات مربوط به روتین پوستی خود، به‌خصوص کرم دور چشم، این موضوع را با مشاور زیبایی خود درمیان بگذارید. در این صورت او محصولاتی که برای  شما مناسب‌تر هستند را پیشنهاد می‌دهد.

علت میلیا چشم چیست

روش های درمان میلیا چیست؟

همان‌طور که گفته شد، تشخیص میلیا کار سختی نیست. چرا که علائم آن تقریبا مشخص و واضح است. البته گاهی ممکن است میلیا با جوش‌های زیر پوستی سفید اشتباه گرفته شوند. برای تشخیص دقیق می‌توان از مشاوران زیبایی یا در موارد جدی‌تر از پزشکان پوست کمک گرفت. درمان میلیا ممکن است تنها در مواردی که بسیار به چشم نزدیک باشد، نیاز به جراحی پیدا کند. درغیر این صورت، درمان آن معمولا کار سخت و پیچیده‌ای نیست. پزشکان برای درمان میلیا استفاده از

  • لایه‌بردارها
  • لیزر
  • سرما درمانی
  • تخلیه با سوزن

را پیشنهاد می‌دهند. روش‌های درمان خانگی میلیا نیز عبارتند از:

  • بخار درمانی و سپس از استفاده از ماسک‌های لایه‌بردار خانگی یا گیاهی
  • پاکسازی صورت به‌وسیله گلاب
  • استفاده از ماسک عسل

دقت داشته باشید که  میلیا بیماری خطرناکی نیست و تنها جنبه ظاهری پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. میلیا تنها زمانی تبدیل به بیماری خطرناک می‌شود که میدان دید را به دلیل نزدیکی زیاد به چشم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نکته: هیچگاه میلیا را برای تخلیه مانند جوش فشار ندهید. اینکار تنها باعث آسیب به پوست حساس اطراف کیست‌های میلیوم می‌شود.

روش های درمان میلیا

استفاده از لوازم آرایش برای پوست مبتلا به میلیا

میلیا هنگام آرایش ایجاد مشکل و معضل می‌کند و معمولا اجازه نمی‌دهد فاندیشن‌ها روی پوست به‌خوبی بخوابند. به همین دلیل افرادی که مبتلا به میلیا هستند، سعی می‌کنند تا آن‌ها را زیر حجم زیادی از کرم و مواد آرایشی مختلف کاور کنند. اما چنین‌کاری ممکن است ایجاد میلیا را تشدید کند. بهتر است برای زیر سازی پوست قبل از آرایش از سرم‌های مخصوص استفاده کنید. استفاده از این زیرساخت‌ها ضمن اینکه آرایش ماندگار به شما خواهد داد، مانع از تحریک بیشتر میلیا و منافذ پوستی شما می‌شود. ضمن اینکه حتما پیش از آرایش از دور چشم مخصوص خود به‌عنوان زیر سازی در این ناحیه کمک بگیرید تا حساسیت پوست این ناحیه را کاهش دهد.

نکته: اگر مستعد میلیا هستید یا به این بیماری مبتلا شده‌اید، از کرم‌های آرایشی ضد حساسیت و محصولات مخصوص پوست‌های حساس استفاده کنید.

لوازم آرایش برای پوست مبتلا به میلیا

0 0 رای ها
امتیاز به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 کامنت
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن همه نظرات