برخی از لوازم آرایش ممکن است ناآشنا باشند و نسبت به آنها اطلاع کافی نداشته باشید. گاهی در ویدیوها یا بروشورهای آموزشی آرایشی مراحلی در زیرسازی آرایش میبینیم که درمورد آن اطلاع کافی نداریم و بهدلیل توضیحات ناقص میکاپارتیست متوجه نمیشویم این مراحل با چه وسیلهای انجام میشود. کانسیلر یکی از همین نامهای جدید است که چندسالی از ورود جدی آن به لوازم روتین آرایشی میگذرد و اکنون به یکی از مهمترین لوازم آرایشی تبدیل شده است. البته باید به شما بگویم که استفاده از کانسیلر به عنوان پوشاننده تیرگیها و لکهای پوستی از سال ۱۹۲۸ آغاز شد و کارایی آن به مرور افزایش یافت. البته ممکن است بسیاری، با موارد استفاده و کاربرد کانسیلر آشنا نباشند و ندانند که دقیقا در مراحل آرایشی چه کاری انجام میدهد. در ادامه میخواهم از کانسیر و کارآیی آن در آرایش صورت برای شما بگویم تا بدانید از این وسیله برای چه کارهایی میتوانید کمک بگیرید. تا انتها با من همراه باشید.
شناخت انواع کانسیلر
اصلیترین و اولین مورد کاربرد کانسیلر اصلاح رنگ است. بهاین معنی که هرجایی از پوست که به دلایل مختلف رنگ متفاوتی دارد با کانسیلر اصلاح میشود. این کار با تعریفی دیگر پوشاندن تیرگیها یا حتی روشنیهای مختلف نیز معنا خواهد یافت. بهاین ترتیب کانسیلر از هرنوع و ساختاری که باشد، قرار است چیزی را روی صورت ما پوشش دهد که فاندیشنها قادر به پوشاندن آن نیستند. بسته به اینکه ما باید لکها، اسکارها یا تیرگیهایی سطحی یا پررنگ را پوشش دهیم باید از انواع کانسیلر استفاده نماییم. کانسیلرها با دو فاکتور تقسیم میشوند:
رنگ انواع کانسیلر: زرد(روشن)، نارنجی (زرد تیره)، سبز، بنفش، صورتی، هلویی، صدفی
ساختار انواع کانسیلر: مایع، استیکی یا نیمه جامد، جامد، کرمی، پودری
هریک از این انواع کارایی خاص خود را دارند. رنگ کانسیلر معمولا مشخص میکند که برای چه نوع پوششی مناسب است و ساختار آن نیز متناسب با جنس و نوع پوست انتخاب میشود.
نکته: روش استفاده از انواع کانسیلر و ابزاری که مناسب آنها است بسته به ساختار کانسیلر و محلی که روی پوست مالیده میشوند متفاوت خواهد بود.
حتماً این مطلب در مورد آموزش روش استفاده از کانسیلر رو هم بخونید.
کاربرد کانسیلر در پوشاندن جای زخم
بهترین وسیله برای پوشاندن جای زخمی که نمیتوان آن را با کرمهای زیر ساز یا فاندیشن پوشاند کانسیلر است. زخمهای تازه و ملتهب یا اثر بخیه، فرقی ندارند. همه این آثار را در هر جای صورت که باشد میتوان بهراحتی با کانسیلر کاور کرد.
نحوه استفاده از کانسیلر برای پوشاندن جای زخم: کانسیلرهای زرد و جامد یا نیمهجامد برای این کار مناسبترند.
نکته: از کانسیلر میتوانید برای پوشاندن جای زخم روی بدن نیز استفاده کنید. ضمن اینکه درصورت انتخاب درست میتواند اثر سوختگی را نیز بهخوبی پوشش دهد.
کاربرد کانسیلر برای پوشاندن سیاهی دور چشم
اصلیترین کاربرد کانسیلر در آرایش پوشش سیاهی دور چشم است. برای این کار معمولا باید دقت کرد که سیاهی دور چشم شدید است یا خفیف. دقت کنید که کانسیلر دور چشم مخصوص است و باید هنگام خرید به فروشنده بگویید که کانسیلر دور چشم میخواهیم. اگر سیاهی دور چشمتان زیاد است به فروشنده بگویید که کانسیلر مناسب پوشش تیرگیها شدید به شما بدهد. کانسیلرهای کرمی، مایع یا نیمه جامد دور چشم برای سیاهیهای دور چشم مناسب هستند و استفاده از آنها در این ناحیه نیز راحتتر است.
نحوه استفاده از کانسیلر برای پوشاندن سیاهی دور چشم
- کانسیلر روشن با تن زرد: پوشاندن رگهای خونی
- کانسیلر صدفی برای تیرگیهای جزئی
- کانسیلر زرد برای تیرگیهای کمی شدیدتر
- کانسیلر بنفش برای رنگپریدگی یا زردی دور چشم
- کانسیلر سبز برای پوشش قرمزی دور چشم
- کانسیلر صورتی برای پوشش تیرگی مایل به خاکستری یا آبی
- کانسیلر هلویی برای تیرگسهای کبود رنگ
نکته: گاهی ممکن است برای رسیدن به نتیجه ایدهآل در اطراف چشم چند کانسیلر را ترکیب کنید. برای مثال وقتی کبودی دور چشم مایل به سبز باشد بهتر است از ترکیب هلویی و صورتی و زرد استفاده کنید.
کاربرد کانسیلر در پوشاندن اثر تتو و لکهای رنگی تیره
کانسیلر میتواند انواع لک رنگی روی پوست را پوشش دهد. از اثر تتو گرفته تا انواع ماهگرفتگی. این کارآیی برای انواع لک جوش، آفتابسوختگی یا خالهای پوستی مادرزادی مفید است. البته برای این سطح پوشش استفاده از کانسیلرهای قویتر با کاور بالا را پیشنهاد میکنم. انواع کانسیلر جامد و نیمهجامد که در فرمهای استیکی و مشابه هستند برای پوشش آثار تتو و لکهای پررنگ مناسبترند.
نحوه استفاده از کانسیلر برای پوشش تتو و لکهای پوستی: کانسیلرهای هلویی و صورتی برای اینکار مناسبترند. کانسیلر را با یک اسفنج مرطوب به خورد پوست دهید. ممکن است برای پوشاندن اثر تتو لازم باشد مجدد کانسیلر را استفاده کنید. بهتر است برای بار دوم از یک نوع کانسیلر دیگر کمک بگیرید.
نکته: برای گرفتن بهترین نتیجه در این کاربرد کانسیلر بهتر است زیرسازی پوست را بینقص و کامل انجام دهید.
کاربرد کانسیلر در جزئیات آرایشی
کانسیلر در برخی مراحل جزئی آرایش نیز کاربردهای خوبی دارد. از دیگر کاراییهای کانسیلر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تثبیت رژ لب و ممانعت از ریزش آن
- تثبیت سایه چشم و ممانعت از ریزش آن
- رفع ایرادات و اشتباهات آرایشی
- تمیزکردن ابروها با کانسیلر
- پنهان کردن جوشها با کانسیلر
نکته: ابزاری که با آن کانسیلر را روی پوست گذاشته و بهخورد پوست میدهید باید متناسب با نوع کارایی کانسیلر باشد. برای مثال برای پوشاندن و مخفی کردن جوش بهتر است از یک قلم یا براش نازک کمک بگیرید اما برای تمیز کردن ابرو نیاز به یک قلموی تخت و سرکج دارید.