کدام‌یک از روش‌های از بین بردن موهای زائد مناسب شما است؟

حذف موهای زائد یکی از دغدغه‌های فردی مردانه و زنانه است که برای برخی بسیار جدی است و برای برخی چندان مهم نیست. ابتدا باید بگویم که حذف موهای زائد یک قانون نانوشته نیست و تاجایی که پای مسائل بهداشتی به‌میان نیاید، تنها بستگی به سلیقه فرد دارد. برای مثال ممکن است شما با پرزها و موهای نازک روی صورت خود یا با موهای نازک روی ساعدتان مشکلی نداشته باشید. اجباری نیست که حتما این موها را به روش‌های مختلف حذف کنید. این نکته اما زمانی که مسائل بهداشتی دخیل شود، متفاوت بوده و به یک اخلاق و رفتار اجتماعی تبدیل می‌شود و عدم حذف موی زائد را نوعی ناهنجار معرفی می‌کند. زمانی که این موضوع به یک دغدغه تبدیل می‌شود، احتمالا به این فکر می‌کنید که حالا کدام یک از روش‌های از بین بردن موهای زائد را انتخاب کرده و کدام روش مناسب شما است. این سوال ایجاد می‌شود که آیا میزان و جنس موهای زائد، جنس پوست و شرایط هورمونی ما نیز در انتخاب روش مناسب حذف موهای زائد تاثیر دارد؟ من امروز به این سوالات شما پاسخی دقیق و کامل خواهم داد تا بتوانید بهترین روش مناسب از بین بردن موهای زائد را برای خود انتخاب کنید.

روش‌های از بین بردن موهای زائد

عوامل ایجاد موهای زائد

پیش از انتخاب از بین روش‌های از بین بردن موهای زائد، باید به علت وجود موهای زائد در بدن بپردازید. چرا که ممکن است موهای زائد در بدن شما زمینه و عاملی هورمونی داشته باشد. در این‌صورت به‌کار بردن هریک از روش‌های موجود، (دائمی یا غیر دائمی) چندان موثر نخواهد بود. در روش‌های دائمی شاهد رشد مجدد موها خواهید بود و در روش‌های غیردائمی نیز سرعت رشد موها بیشتر از حالت عادی است. گاهی حتی بعضی از روش‌ها ممکن است باعث بیشتر شدن یا خشن و ضخیم شدن موهای زائد هورمونی شوند. بنابراین اگر موهای زائد بدن یا صورت شما، ناگهان زیاد شده‌اند یا به‌شکلی غیرعادی زیادند (بدون پیش‌زمینه‌ی وراثتی)، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده و تست‌ها و آزمایش‌های لازم را بدهید. به‌طور کلی دلایل رشد و زیاد شدن غیرطبیعی موهای زائد عبارتند از:

  • تحریک موها و ریشه موها دراثر روش‌های از بین بردن موها زائد: ممکن است کندن موها یا شیو کردن آن‌ها برای شما این مشکل را ایجاد کند. دقت کنید این مساله در همه افراد یکسان نیست. ممکن است فرد دیگری سال‌ها موهای صورت خود را شیو کند و با مشکلی مواجه نشود. اما موهای بدن شما واکنش متفاوتی داشته باشد. بنابراین به این عامل دقت کنید.
  • شرایط سنی: معمولا در سن بلوغ شاهد رشد بیشتر موها در بدن هستیم. این اتفاق بعضا در سنین یائسگی بانوان، دوران بارداری و شیردهی نیز رخ می‌دهد. این شرایط گاهی گذرا و گاهی ماندگار است. درصورت ماندگار بودن باید در انتخاب از بین روش‌های حذف موهای زائد دقیق بود.
  • شرایط جسمی: ممکن است به‌دلایلی شما دچار مشکلات هورمونی شده باشید. کیست‌های تخمدان و رحم یکی از این دلایل است. مصرف بعضی از داروها نیز می‌تواند این عوارض را داشته باشد. در این حالت پیش از انتخاب روش‌های از بین بردن موهای زائد، بهتر است علمل ایجاد این موها درمان شود.

دقت داشته باشید که دربررسی هریک از این عوامل، فاکتور مهم وراثت را درنظر بگیرید. واکنش‌های بدن نزدیکان ما نسبت به روش‌های از بین بردن موهای زائد می‌تواند به انتخاب ما کمک کند.

انتخاب روش‌های از بین بردن موهای زائد

عوامل مهم در مورد انتخاب روش‌های از بین بردن موهای زائد

در ادامه درباره بهترین روش‌ از بین بردن موها زائد برای شما صحبت می‌کنیم. شما هنگام انتخاب از میان روش‌های از بین بردن موهای زایئد باید موارد مختلفی را درنظر بگیرید. مواردی مانند:

به‌طور قطع انواع روش‌های دائمی حذف موهای زائد مانند لیزر، الکترولیز و IPL بسیار پرطرفدار و محبوبند. اما ممکن است برخی از این روش‌ها محدودیت‌هایی داشته باشند. برای مثال درمورد لیزر موهای زائد، این روش گاهی روی موهای نازک و روشن نتیجه مطلوبی ندارد. اما الکترولیز حتی موهای سفید و کرکی را نیز از بین می‌برد. اما الکترولیز متاسفانه برای افرادی که موهای زیاد و پرتراکم دارند، زمان‌‌بر است و رسیدن به نتیجه مثبت و کامل نیاز به تعداد جلسات زیادی دارد. ضمن اینکه الکترولیز دردناک‌تر است و برای این افراد سخت‌تر خواهد بود. البته گاهی برخی افراد از ترکیب چند روش استفاده می‌کنند. برای مثال ابتدا لیزر را امتحان کرده و درنهایت از چند جلسه الکترولیز کمک می‌گیرند.

انتخاب از بین روش‌های غیر دائمی از بین بردن موهای زائد

انتخاب از بین روش‌های غیر دائمی از بین بردن موهای زائد

اما درمورد روش‌های غیردائمی نیز باید گفت، هیچ‌یک از روش‌های غیردائمی مانند وکس، اپیلاسیون، شیو، بند انداختن و … برای افرادی که دارای موهای ضخیم و پرتراکم هستند پیشنهاد نمی‌شود. چرا که تمامی این روش‌های عارضه تشکیل موهای زیرپوستی و کیست‌های مویی را برای این جنس مو به‌همراه دارند. همچنین افرادی که پوست آسیب‌پذیر و حساس دارند بهتر است از این روش‌ها دوری کنند. به‌خصوص شیو و وکس می‌تواند پوست را دچار آلرژی و خشکی کند. درمورد این افراد نیز لیزر با طول موج مخصوص پیشنهاد می‌شود. بهتر است پیس از شروع کار با تکنسین لیزر خود درمورد حساس بودن پوست‌تان صحبت کنید.

5 1 رای
امتیاز به این مطلب
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 کامنت
بازخورد (Feedback) های اینلاین
دیدن همه نظرات