احتمالا تاکنون شنیدهاید که در بحث زیبایی ظاهری، انسانها معمولا به آنچه دارند و هستند راضی نمیشوند و اغلب به مدل مو، اندام، رنگ چشم یا فرم صورتی که مخالف مشخصات خودشان است، علاقه نشان میدهند. همین تمایل ذاتی انسانها باعث شده است تا متدها و روشهای آرایشی و مراقبتی متعدد مو و پوست خلق شوند. یکی از این روشها مربوط به صاف کردن موهای فر و وز است. صاف کردن موها قدمت کمی ندارد اما متدهای قدیمی قادر نبودند رضایت علاقمندان به موهای صاف و لخت را جلب کنند. این شد که حدود ۲۰ سال پیش، یک روش صافی مو به نام ریباندینگ مو ابداع شد. این روش که در فارسی صافی ژاپنی نامیده میشود، به دلیل ظاهر جذابی که به موها میدهد، خیلی زود طرفداران بسیاری برای خود دست و پا کرد. اکنون قصد دارم ضمن معرفی بیشتر این روش به شما، از مزایا و معایب ریباندینگ مو بگویم تا درصورت تمایل به انجام اینکار، بهتر بتوانید تصمیم بگیرید.
ریباندینگ مو چیست؟
طی فرایند ریباندینگ، موهای فر و مجعد، حتی فرترین موها، برای مدت زمان طولانی و با دوام بالا صاف و لخت میشوند. این روش صافی مو، از جدیدترین متدهای صافی است که محبوبیت بسیار بالایی در بین بانوان و حتی آقایان دارد. دلیل اینکه ریباندینگ را در ایران صافی ژاپنی مینامند، نتیجه و تاثیر آن و لخت و صاف شدن موها، بهطور کامل است. این روش علاوهبر لخت کردن موها، به آنها جلوه و درخشانی میدهد. یک نکته مهم درمورد ریباندینگ آن است که این روش تاثیر درمانی روی موها، ساقهها و ریشههای آنها ندارد و تنها ظاهر ساقه مو و ساختار آنها را تغییر میدهد. متد ریباندینگ مو، در سال ۱۹۹۲ در آمریکا ثبت شده است و در دنیا با عنوان صافی دائمی مو نیز شناخته میشود. در این متد، ساختار ساقه مو با شکستن پیوند آمینو اسیدهای تشکیل دهنده تارهای مو و ایجاد دوباره این پیوندها، بافت مو کاملا تغییر میکند. اما یکی از سوالات مهم و اساسی در این خصوص این است که آیا با این تغییر جدی، آسیبی به مو وارد میشود یا خیر؟ در ادامه توضیح خواهم داد.
ریباندینگ چگونه انجام میشود؟
پروسه ریباندینگ یک فرآیند نهچندان طولانی و تکجلسهای است. مراحل انجام ریباندینگ مو عبارتند از:
- شستشوی موها با یک شامپوی مخصوص
- خشک کردن موها بهطور کامل (موها نباید حتی نمدار باشد)
- موها را تقسیم بندی کرده و در لایههای نازک به مواد آغشته میکنند و سپس شانه میکشند تا مواد به تمام موها برسد.
- پس از اینکه تمام موها به مواد آغشته شد، روی موها را پوشانده و بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به آنها استراحت میدهند. (بستگی به مقاومت ساقه مو دربرابر تاثیر مواد)
- پس از رسیدن به مرحله مورد قبول، موها را تنها با آب و بدون هیچ شویندهای، از مواد پاک کرده و مجدد کاملا خشک میکنند.
- بار دیگر موها با مواد کراتینه شستشو داده میشود. ( موها به لوسیون کراتین آغشته میشود)
- اینبار موها را با اتوی مو و حرارت بالا (درحالی که هنوز خیس است) صاف و خشک میکنند. اتو باید سرامیکی باشد و دمای آن به ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد برسد.
- مجدد موها تقسیم بندی شده و به ماده خنثی کننده آغشته میشود. این ماده تنها ۱۵ دقیقه روی موها میماند.
- مجدد موها شستشو میشود و از یک محلول یا لوسیون تقویتی برای احیای آنها استفاده میگردد.
این مراحل بین ۴ تا ۶ ساعت بسته به بلندی و پرپشتی موها زمان لازم دارد. پس از پایان این مراحل، پروسه ریباندینگ مو به اتمام رسیده و نیاز به جلسات تکمیلی نیست.
بیشتر بخوانید: رازهای مراقبت از مو در فصل سرما
مزایای ریباندینگ مو
شاید باید مهمترین و اصلیترین مزیت ریباندینگ را زیبایی و جذابیت آن دانست. اما سایر مزایای ریباندینگ مو عبارتند از:
- صاف شدن دائمی مو
- عدم تغییر حالت مو در شرایط مختلف آب و هوا (در هوای مرطوب و گرم و شرجی)
- ثابت ماندن حالت موها در استخر، سونا یا پس از تعریق هنگام ورزش
- صرفهجویی در وقتی که برای آرایش و مرتب کردن موها لازم است.
دقت داشته باشید دیگر روشهای صافی مو مانند کراتین، برای موهای خیس و نمدار بیاثرند. درواقع اگر موها کراتین باشنید، در حالت خیس مجدد مجعد میشوند.
معایب ریباندینگ مو
تقریبا تمامی روشهای زیبایی مو، عوارضی را بههمراه دارند. اما باید دید که این عوارض بیشترند یا فواید آن. معایب ریباندینگ مو عبارتند از:
- ضعیف شدن ساقه مو به دلیل استفاده از مواد شیمیایی و نیاز به تقویت مداوم موها
- نیاز به مراقبت از موها و عدم استفاده از دیگر روشهای زیبایی مو مانند رنگ و هایلایت پس از ریباندینگ
- ریباندینگ تنها روی موی خام قابل انجام است و نمیتوان موهای رنگ شده یا هایلایت شده را به این روش صاف کرد.
- هنگام رشد مجدد موها، اختلاف ساقه مو در بخشهای نزدیک به ریشه و بخشهای انتهایی کاملا محسوس است.
دقت داشته باشید که ریبندینگ مو، ساختار و بافت مو را کاملا تغییر میدهد. بنابراین موها پس از این کار شکننده و آسیبپذیر میشوند و نیاز به مراقبت بسیاری دارند. به همین دلیل بسیاری کراتینه را به ریباندینگ مو ترجیح می دهند. چرا که کراتینه مو درواقع بهنوعی یک روش زیبایی و درمانی توامان است.